- podcast
- iletişim
- Enstitü Kariyer
-
Arama
Ekibimiz
İpek Coşkun Armağan
Genel Koordinatör
Selçuk Aydın
Toplum Araştırmaları Koordinatörü
Oktay Cem Adıgüzel
Araştırmacı
Rahmet Savaş
Araştırmacı
Sefer Soydar
Araştırma Destekleri ve Projeler Direktörü
Fatmanur Kartav
Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Direktörü
Ayşenur Arıca
Okul Gelişim Programı Direktörü
Volkan Levent Akgünlü
Eğitim Araştırma Programı Direktörü
Turgay Öntaş
Araştırmacı
Oğuz Köklü
Araştırmacı
Talip Yiğit
Araştırmacı
Nursen Tekgöz
Araştırmacı
Abdullah Uğur
Araştırmacı
Yıldız Kulkul
Araştırmacı
Ayşe Hilal Akın
Araştırmacı
Sümeyra Uzun
Araştırmacı
Murat Yaş
Araştırmacı
Rumeysa Hafızoğlu
Araştırmacı
Fatma Betül Karalı Impram
Araştırmacı
Muhammed Ali Uçar
Araştırmacı
Münübe Zeynep Yılmaz
Araştırmacı
Fatma Betül Ercan
Araştırmacı
Refika Angkasa
Araştırmacı
Özlem Turan
Araştırmacı
Zeynep Yıldız
Araştırmacı
Amine Ertürk
Editör
Gülrenk Hayırcıl
Dijital Yapım Sorumlusu
Ömer Çeşim
Video Prodüksiyon Uzmanı
Muhammed Seleş
Grafik Tasarım Uzmanı
Beyza Gözükızıl
Etkinlik ve Organizasyon Uzmanı
Kübra Nur Duman
Yeni Medya Uzmanı
Rana Canan Cömert
Yeni Medya Uzman Yardımcısı
Muhamed Sarenkapic
Video Kurgu Uzman Yardımcısı
Betül İbaçoğlu
Video Kurgu Uzman Yardımcısı
Leyla Erdal
Proje Uzman Yardımcısı
Duygu Sena Doğan
İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı
Recep Ali Taşpınar
İdari ve Teknik İşler Sorumlusu
Zeynep Keskin
Araştırma Asistanı / Illustrator
Yiğit Çelik
Araştırma Asistanı
Banu Zehir
Araştırma Asistanı
Merve Dede
Araştırma Asistanı
Güler Bayrak
Yönetici Asistanı
Yunus Emre Yıldırım
Kütüphane Görevlisi
Muhammet Emin Erdoğan
Enstitü Sekreteri
Cansu Kuru
Enstitü Sekreteri
Lisansüstü Çalışmalar Kütüphanesi
Derinlikli çalışmayı destekleyecek bir çalışma ortamı.
İpek Coşkun Armağan
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi Bölümünde tamamlayan İpek Coşkun Armağan, sosyoloji alanında yan dal yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde eğitimde eşitsizlikler konulu tezi ile tamamlamıştır. Armağan, doktora çalışmalarını eğitim sosyolojisi alanında okul şiddeti ve güvenliği üzerine yapmaktadır. Eğitim politikaları, eğitimde eşitlik, uluslararasılaşma, göç politikaları ve radikalleşme üzerine ulusal ve uluslararası yayın, makale, araştırma ve kitapları olan Armağan, 2009-2017 yılları arasında SETA Vakfında çalışmıştır. 2017-2021 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak aktif görev almıştır. 2021-2023 yılları arasında Türkiye Maarif Vakfında yönetim kurulu üyeliği yapan İpek Coşkun Armağan Ağustos 2023 itibarıyla Enstitü Sosyalin Genel Koordinatörlüğünü yürütmektedir.
Selçuk Aydın
Selçuk Aydın, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini Orta Doğu’nun ekonomi politiği alanında tamamlamış ve doktora derecesini Güvenlik Çalışmaları Bölümünde King’s College London Üniversitesinden almıştır. TRT World Araştırma Merkezinde kıdemli araştırmacı olarak çalışmış, TRT World Forum ve TRT Yayın Strateji Merkezi kuruluşunda bulunmuş ve yönetici olarak birçok projede yer almıştır. Türkiye tarihi, toplumsal hareketler, diaspora, Kürt ve Orta Doğu çalışmaları, dünya sistemi ve politikası alanlarında yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ve düşünce yazıları bulunmaktadır. Halen Boğaziçi Üniversitesinde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Oktay Cem Adıgüzel
Fransa’da Ecole Normale Supérieure de Cachan Üniversitesinde eğitim bilimleri alanında 2000 yılında yüksek lisans ve 2004 yılında doktorasını tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, eğitim programları ve öğretimi alanında, 2005 yılında yardımcı doçent, 2011 yılında doçent ve 2016 yılında profesör unvanı almış ve bu üniversitede çeşitli akademik ve idari görevler üstlenmiştir. Şu anda, Kanada’nın Montreal şehrinde Université du Quebec à Montréal (UQAM) bünyesinde konuk araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Adıgüzel, ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından desteklenen birçok araştırma projesi yürütmüş; ulusal ve uluslararası yayınlarla birçok esere ve işbirliği çalışmalarına imza atmıştır. Ayrıca, 2021-2022 yılları arasında Türkiye Maarif Vakfında ve 2022-2023 yılları arasında da Millî Eğitim Bakanlığında danışman olarak görev almıştır.
Rahmet Savaş
Lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Matematik Bölümünde birincilik derecesi ile tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Indiana Üniversitesi asistanlık bursunu kazanarak matematik alanında 2004’de yüksek lisans ve 2008’de Sakarya Üniversitesinde doktora eğitimlerini tamamladı. 2015 yılında doçent, 2019 yılında profesörlük unvanını aldı. 2013 yılında TÜBİTAK-MEB ortak projesi olan “9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Yazma Projesi”nde yer aldı. 2018’de İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, yürütücülüğünü yaptığı “Sosyo-Ekonomik Düzeyi Düşük Ailelerin Özel Yetenekli Çocuklarının Bilim ve Zeka Oyunları ile Erken Yaşta Tespiti” başlıklı projesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından, Topluma Hizmet Alanı’nda en başarılı proje ödülünü almaya hak kazandı. Matematik (Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi), Veri Analizi ve Matematik Eğitimi alanlarında akademik yayın, proje, kitap ve lisansüstü öğrenci danışmanlığı olan Savaş, 2013-2024 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Matematik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda bölüm başkanı olarak görevini sürdürmüştür. 2024 yılı itibariyle Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Eğitim ve kadın alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde bulunmakta ve çeşitli eğitim kurumlarına matematik alanında danışmanlık vermektedir.
Sefer Soydar
Sefer Soydar, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünde yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde, Osmanlı Kıbrısı’nda vakıfların sosyal ve ekonomik faaliyetlerini mekansal açıdan incelediği tezi ile tamamlamıştır. Dijital beşeri bilimler ve coğrafi bilgi sistemleri alanında çeşitli uluslararası projelerde araştırmacı olarak çalışmış ve yayınlar yapmıştır. Bunun yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde ders asistanı ve geç Osmanlı erken cumhuriyet dönemlerinin entelektüel, siyasi ve iktisadi tarihi ile ilgili akademik çalışmalarda araştırma asistanı olarak çalışmıştır. Halen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Fatmanur Kartav
Fatmanur Kartav, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamlamıştır. Altınbaş Üniversitesinde Grafik Tasarım Bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Garaj İstanbul’da etkinlik koordinasyonunda görev almış ve çeşitli firmaların dijital reklamları için içerik oluşturma konularında deneyim kazanmıştır. 2017-2023 yılları arasında Türkiye Maarif Vakfında uluslararası sosyal sorumluluk projeleri, yarışmalar ve yaz okulları organize etmiş; video prodüksiyon ve kurgu, dijital pazarlama ve metin yazımı alanlarında hizmet vermiştir. Enstitü Sosyal Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Ayşenur Arıca
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde tamamladı. Profesyonel kariyerine psikolojik danışman olarak başladı, daha sonra Türkiye Maarif Vakfında müfredat ve öğretim materyali geliştirme projesinde koordinatör olarak görev aldı. ABD’de DEHB tanısı almış çocuklarla çalışan bir akademik koçluk merkezinde takım lideri olarak görev yaptı. Hem Türkiye’de hem ABD’de, eğitim alanına ek olarak çeşitli alanlarda deneyimlere sahiptir.
Volkan Levent Akgünlü
Almanya’da ilkokulu bitirdikten sonra ailesiyle yerleştiği İstanbul’da büyüdü. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak akademik hayata adım attı. 2002 senesinde üniversitedeki görevinden ayrılarak Londra’ya yerleşti, akabinde SOAS’da doktora eğitimine başladı. Bu arada University College London’da üniversite kütüphanesinde uzun yıllar hizmet verdi. Doktora sırasında Arapça ve Farsçasını geliştirmek maksadıyla bir süre Suriye ve İran’da kaldı. Londra’da kaldığı süre zarfında uluslararası bir tercümanlık şirketinde İngilizce tercümanlığı yaptı. 2016’da Türkiye’ye dönüş yaparak yerleşti ve NUN Lisesinde Uluslararası Bakalorya Programı’nda tarih öğretmenliği ve zümre başkanlığı görevlerini üstlendi. Cambridge Üniversitesi CELTA öğretmenlik diploması alarak bir süre İngilizce dersler verdi.
Turgay Öntaş
Turgay Öntaş, lisans eğitimini 2007 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümünde tamamlamıştır. Ardından, 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlköğretim Bölümünde yüksek lisansını, 2014’te Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Bölümünde doktora derecesini elde etmiştir. 2021 yılında da doçentlik ünvanını almıştır. 2010-2015 yılları arasında Özel Maya Okullarında, 2015-2020 yılları arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde görev yapmıştır. 2018-2021 yılları arasında ise Millî Eğitim Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev almıştır. 2020 yılı itibarıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Akademik çalışmalarının odak noktası sosyal bilgiler eğitimi ve öğretmen eğitimi üzerinedir.
Oğuz Köklü
Oğuz Köklü, lisans ve yüksek lisans eğitimini sırasıyla 2008 ve 2012 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Eğitimi Bölümünde tamamladı. 2009 yılında Marmara Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve görevi süresince Sayılar Teorisi ve Diferansiyel Denklemler gibi derslerin asistanlığını yürüttü. Doktora eğitimi için 2012-2017 yılları arasında ABD’de Georgia Üniversitesinde bulundu. İstatistik eğitimine odaklandığı doktora eğitimi boyunca ders asistanlığı, araştırma asistanlığı ve ders hocalığı görevlerinde bulundu. Doktorasını “Students’ Informal Notions of Variability” başlıklı tezi ile tamamladı. İstatistik eğitimi üzerine birçok araştırma, makale ve kitap bölümü kaleme aldı; çalıştay, proje ve yüksek lisans-doktora danışmanlığı yürüttü. Halen çalışmalarına Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Bölümünde devam etmekte olup araştırmalarında öğretmen eğitimi, istatistik ve veri bilimi eğitimine odaklanmaktadır.
Talip Yiğit
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesinde tamamladı. 2009 yılında Erciyes Üniversitesinde yüksek lisans ve 2015’de Hacettepe Üniversitesinde doktora derecelerini aldı. 2016 yılında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesinde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Bu süre zarfında, ulusal ve uluslararası makaleler, kitap/kitap bölümleri ve proje çalışmalarını tamamladı. Son yıllarda, akademik çalışmalarını büyük veri tabanlı karmaşık sistemlerin gelişimi ve seyri ile yaşam paternlerine yönelik modellemeler üzerine yoğunlaştıran Yiğit, ayrıca yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi sistemi, akademik verimlilik ve bilimsel bilginin dönüştürme potansiyeline ilişkin veri temelli akademik çalışmalar yürüttü. Özellikle Türkiye büyük verisi ile alzheimer ve demans grubu hastalıkların tanı öncesi ve sonrası gelişimine yönelik gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar, önemli uluslararası dergilerde yayımlandı. Halen geleceğin yeni nesil eğitim modelleri üzerine çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin kalite birimi koordinatörlüğü görevini de sürdürmektedir.
Nursen Tekgöz
Nursen Tekgöz lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde, Hukuk Bölümü ile yandal yaparak tamamlamıştır. “Suriye Menşeli Göç Sürecinin Türkiye’deki Sivil Topluma Yansımaları” başlıklı teziyle Sosyoloji ABD Göç Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan Tekgöz, 2021 itibarıyla aynı bölümde doktora çalışmalarına başlamıştır. Tekgöz’ün, ilgi alanları olan kentleşme, göç, gönüllülük ve sivil toplum üzerine ulusal ve uluslararası çapta kitap, kitap bölümü, makale, bildiri ve raporları bulunmaktadır. Tekgöz, 2014 yılından bu yana TÜBİTAK ve TÜBA dahil olmak üzere üniversite, kamu kurumu ve özel kuruluşlar bünyesinde gerçekleştirilen birçok projede saha araştırmacısı olarak yer almıştır. 2017- 2021 yıllarında İstanbul Üniversitesi Gönüllü Akademisi Koordinatörlüğü'nü yürüten Tekgöz, Enstitü Sosyal bünyesinde Toplum Araştırmaları Koordinatörlüğü’nde araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Abdullah Uğur
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden yüksek lisans ve Marmara Türkiyat Enstitüsünden doktora derecelerini almıştır. Hâlen Marmara Üniversitesinde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Abdullah Uğur’un Osmanlı mutfak kültüründen, tasavvufi metinlere ve kültürel çalışmalara uzanan geniş bir sahada yayınları vardır.
Yıldız Kulkul
29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümünde lisans eğitimini, İbn Haldun Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yıldız Kulkul, şu anda doktorasına Marmara Üniversitesinde devam etmektedir. Eğitim kurumları ve sivil toplum kuruşlarında eğitim koordinatörlüğü ve öğretmenlik tecrübeleri bulunmaktadır. Ayrıca birçok müfredat projesinde asistanlık ve yazarlık yapmıştır. 2016 yılından bu yana çocuklar için felsefe (P4C) alanında öğretmen eğitimleri, sertifika programları ve çocuklara/gençlere yönelik projeler gerçekleştirmektedir. Şu anda da kurucusu olduğu Atölye Felsefe ve ÇİF-DER üzerinden “Çocuklar için Felsefe Eğitmen Eğitimi” sertifika programları gerçekleştirmektedir. Alana dair ‘‘Hadi Felsefe yapalım’’, ‘‘Doğru Düşünme Becerileri’’ adında öğretmen kitapları ve ‘‘Yetişkinler Bizi Neden Anlamıyor?’’ adında çocuklar için felsefe temalı hikaye kitabının yazarıdır. Enstitü Sosyalde eğitim araştırmacısı olarak çalışmaktadır.
Ayşe Hilal Akın
Ayşe Hilal Akın lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Bölümünde din-bilim ilişkileri temasında yazdığı tez ile tamamlamıştır. Akın, doktora çalışmasını aynı üniversitede Immanuel Kant’ın eleştirel felsefesi bağlamında teleolojik yargılar ve muhayyile yetisi arasındaki ilişki üzerine yapmıştır. Din dili, tanrı tasavvuru, estetik ve din eğitimi üzerine ulusal ve uluslararası makale ve araştırmaları olan Akın, 2018-2023 yılları arasında NUN Okullarında Dinî İlimler Zümresi uhdesinde görev almıştır. Halen NUN Okullarında müfredat danışmanlığı ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi kitap yazım görevini sürdüren Ayşe Hilal Akın, Enstitü Sosyalde Eğitim Araştırmacısı olarak görev yapmaktadır.
Sümeyra Uzun
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat ve Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinde tamamlayan Sümeyra Uzun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Din Kültürü Eğitimi Bölümü’nde karşılaştırmalı eğitim (erken çocukluk dönemi din eğitimi) konulu tezi ile tamamlamıştır. Uzun, doktora çalışmasını ise din eğitimi alanında “erken çocukluk din eğitiminde program geliştirme” üzerine yapmıştır. Erken çocukluk dönemi din eğitiminde program geliştirme, bütünleştirilmiş eğitim programı, dini gelişim kuramları üzerine ulusal ve uluslararası yayın, makale, araştırma ve kitap bölümleri olan Uzun, 2011 yılından beri MEB bünyesindeki okullarda öğretmenlik ve idarecilik yapmaktadır. Sümeyra Uzun, Enstitü Sosyal bünyesinde yürütülen eğitim araştırmalarına destek vermektedir.
Murat Yaş
Murat Yaş, lisans derecesini ekonomi alanında Boğaziçi Üniversitesinden almıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Malezya’da INCEIF Üniversitesinde İslami finans alanında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında İngiltere’de Reading Üniversitesinde ICMA Centre’da ziyaretçi yüksek lisans öğrencisi olarak, Japonya’da Sophia Üniversitesi Asya, Afrika ve Ortadoğu Çalışmaları Enstitüsünde Ziyaretçi Araştırmacı olarak bulunmuştur. Araştırma alanları finansal piyasalar, İslami finans ve Asya çalışmalarıdır. Halen Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, Enstitü Sosyalde Toplum Araştırmaları alanında araştırmacı olarak bulunmaktadır.
Rumeysa Hafızoğlu
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede tefsir alanında yüksek lisans yaptı. “İngiliz oryantalizminde Kur’an ayetlerinin tarihlendirilmesi” üzerine yüksek lisans tezi yazdı. Ürdün’de Jordan University ve Lübnan’da Tripoli University’de eğitimler aldı. Marmara Üniversitesinde din sosyolojisi alanında doktora yapmakta ve tezini yazmaktadır. Çalıştığı konular din, toplumsal cinsiyet, Müslüman kadın, gençler ve din ilişkisi, toplumsal değişme, din ve sekülerleşme tartışmaları üzerinedir. Çalıştay ve sempozyumlarda “Evrensel-Tarihsel Dikotomisi Bağlamında Kur’an Ayetleri Yorumlarının Karşılaştırılması”, “Kur’an ve Toplumsal Cinsiyet”, “YouTube’da Müslüman Kadın Söyleminin İnşası” başlıklı tebliğler sunmuştur. Sosyal projelerde yer almakta, ilgilendiği konular hakkında yayınlar yapmakta ve araştırmalarını sürdürmektedir.
Fatma Betül Karalı Impram
Fatma Betül Karalı, lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini de aynı alanda Hacettepe Üniversitesinde, “Öğrenci ve Mezun Psikolojik Danışmanlarda Çeyrek Yaşam Krizi” konulu tezi ile tamamlayan Karalı, hâlen Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu” ve “Youth Online Gençlik Projesi” gibi projelerde yer almıştır. 2020 yılından beri aldığı eğitim ve süpervizyonlar doğrultusunda ergen, yetişkin ve ailelerle çalışan Karalı, akademik alanda da eğitim bilimleri ve ruh sağlığı odaklı çeşitli konularda araştırmalarına ve yayınlarına devam etmektedir.
Muhammed Ali Uçar
Lisans eğitimini Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde tamamlayan Muhammed Ali Uçar, yüksek lisansını aynı bölümde kamu diplomasisi ve kamu medyası üzerine yazdığı tezle tamamlamıştır. Uçar, doktora çalışmalarını siyasal katılım ve siyasi parti üyelikleri alanında yürütmektedir. Uzun süre medya sektöründe de çalışmalar yürüten Uçar, TRT World, TRT Deutsch, TRT World Forum, TRT World Research Centre kuruluş süreçlerinde yer almıştır. Türkiye, Almanya ve Avusturya’daki farklı üniversitelerde siyasi partiler, siyasal katılım, medya, kamu medyası ve yeni medya alanlarında dersler vermiştir.
Münübe Zeynep Yılmaz
Münübe Zeynep Yılmaz, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde, ilk yüksek lisans derecesini 2018 yılında ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Baylor Üniversitesinde Eğitim Psikolojisi Bölümünde burslu olarak tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında aynı üniversitenin akademik danışmanlık merkezinde eğitim danışmanı olarak görev almıştır. İkinci yüksek lisans derecesini 2020 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Eğitim Yönetimi Bölümünde tamamlayan Yılmaz, yüksek lisans tezini Suriyeli mültecilerin okul ortamına uyumunda kültüre duyarlı pedagojinin rolü üzerine yazmıştır. 2021-2023 yılları arasında ABD’de Family and Youth Institute (Aile ve Gençlik Enstitüsü) bünyesinde Müslüman gençler üzerine araştırmalar yapmıştır. Yılmaz, eğitim politikaları, sosyal adalet, göçmenlerin kimlik oluşumu, dezavantajlı öğrencilerin eğitimi, kültüre duyarlı eğitim ve çok kültürlü eğitim konularında araştırmalar yapmaktadır. Yılmaz’ın ulusal ve uluslararası pek çok akademik çalışma, kitap ve kitap bölümü, konferans sunumu gibi yayınları bulunmaktadır. Hâlihazırda Texas State Üniversitesinde okul gelişimi alanında doktora çalışmalarına devam etmekte ve aynı üniversitede araştırma asistanı olarak görev yapmaktadır. Enstitü Sosyalde Araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Fatma Betül Ercan
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Fatma Betül Ercan, İstanbul Medipol Üniversitesinde nörobilim alanında yüksek lisans yapmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında psikososyal destek ve bağımlılıkla mücadele üzerine projelerde proje yöneticisi ve psikolog olarak görev almıştır. Hafıza, mikrobiyota ve Alzheimer konularında bilimsel çalışmaları vardır. Enstitü Sosyal’de eğitim araştırmacısı olarak görev yapmaktadır.
Refika Angkasa
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Uluslararası İslam Bilimleri ve Felsefe bölümlerinde lisans eğitimini tamamlamış ve felsefe alanından yüksek lisans derecesini almıştır. Felsefe alanında aynı üniversitede doktora programına devam etmektedir. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2 yıl felsefe dersleri vermiştir. Kurucularından olduğu Atölye Felsefe adlı platformda P4C atölyeleri ve eğitmen eğitimleri vermeye devam etmektedir. Ayrıca çeşitli STK’larda ve kurumlarda eleştirel düşünce atölyeleri düzenlemektedir. Ayrıca profesyonel tur rehberliği hizmeti vermektedir. Müze gezileri ile felsefe çemberlerini birleştirdiği projeler yürütmektedir.
Özlem Turan
Özlem Turan lisans öğrenimini 2014 yılında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde, yüksek lisans öğrenimini 2017 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili Bilim Dalında, doktora öğrenimini de 2023 yılında yine aynı üniversitenin aynı bilim dalında tamamlamıştır. 2018’den bu yana Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünde lisans düzeyinde Osmanlı Türkçesi dersleri veren Turan, yabancılara Türkçe öğretimi alanında da Yunus Emre Enstitüsünde üç yıl çalışmıştır. Asıl uzmanlık alanı olan Çağatay Türkçesinin yanı sıra Türk dilinin farklı dönemleriyle ilgili yayınları vardır. Enstitü Sosyalde eğitim araştırmacısı olarak çalışmaktadır.
Zeynep Yıldız
Zeynep Yıldız, lisans eğitimini 2007 yılında Gazi Üniversitesinde ilköğretim matematik eğitimi alanında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini yine Gazi Üniversitesinde aynı alanda “bilgisayar destekli matematik öğretimi” konulu tezi ile 2009 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesinde aynı alanda “matematiksel problem kurma” konulu tezi ile 2014 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimi süresince ABD’de Texas Tech University ve İngiltere’de Manchester University’de araştırma faaliyetlerini sürdürmüştür. 2009-2011 yılları arasında MEB bünyesinde bir ilköğretim okulunda matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. 2011 yılından itibaren de Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. 2020 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Uzmanlık alanları ilköğretim düzeyinde matematik öğretimi ve öğretmen yetiştirmedir. Alana yönelik ulusal ve uluslararası makale, bildiri, kitap bölümü ve projelere ek olarak, yüksek lisans tez danışmanlıkları ve kurum danışmanlıkları bulunmaktadır.
Amine Ertürk
Amine Ertürk lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesinde Asya Çalışmaları Programında tamamlamıştır. 2007-2014 yılları arasında İHH İnsani Yardım Vakfında araştırma ve yayın alanında çalışmıştır. Ekim 2023’te, iki dilde editörlüğünü yaptığı Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu Bildiriler Kitabı İstanbul Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Çin’de Müslüman topluluklara dair makaleleri ulusal dergi ve gazetelerde yayımlanmıştır. Ertürk, 2015 yılından bu yana çeviri ve editörlük yapmaktadır.
Gülrenk Hayırcıl
Doktora eğitimini Duisburg-Essen Üniversitesi Amerikan Edebiyatı ve Medya Çalışmaları Bölümünde üstün başarı ile tamamladı. Kültürel hafıza oluşumu ve aktarımı konuları üzerine yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı ve alana dair çeşitli yayınlar gerçekleştirdi. Beykent Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Topkapı Üniversitesinde Amerikan Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Edebiyatı ve İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümlerinde dersler verdi. Berlin Humboldt Üniversitesinde gerçekleştirilen Avrupa Akrabalık Sistemi Projesi’nde, ayrıca Joliba-Berlin ve Afro-Türk Derneği gibi kurumların çalışmalarında gönüllü olarak yer aldı. TRT TÜRK’te editörlük ve danışmanlık yaptı. Ağustos 2024 itibarıyla Enstitü Sosyal bünyesinde Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Koordinatörlüğü’nde Dijital Yapım Sorumlusu olarak görev almaktadır.
Ömer Çeşim
Ömer Çeşim Vancouver Film School, İstanbul Medya Akademisi, İstanbul Tasarım Merkezi ve Film Arası Dergisi gibi çeşitli kurumlarda sinema eğitimi almıştır. Lisans eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde devam etmektedir. 2012 yılında video prodüksiyonu alanında çalışmaya başlayan Ömer Çeşim, birçok farklı prodüksiyon şirketinde çalışmış; TRT, İz TV, Al Jazeera gibi ulusal ve uluslararası kanallarda yayımlanan pek çok belgeselin yönetmenliği, görüntü yönetmenliği, kurgu, görsel efekt tasarımı ve renklendirme gibi birçok farklı alanında görev almıştır. Enstitü Sosyalin Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Koordinatörlüğünde Video Prodüksiyon Uzmanı olarak görev almaktadır.
Muhammed Seleş
Muhammed Seleş 2014 yılından bu yana grafik tasarım, animasyon, web tasarımı, uluslararası pazarlama ve kurumsal kimlik gibi konularda çeşitli ulusal ve uluslararası firmalarla çalışmıştır. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı bünyesinde video prodüksiyon alanında görev almıştır. Türkiye Maarif Vakfı, Uluslararası İşbirliği Platformu, Körfez-Türkiye Ekonomi Forumu, Giresun Belediyesi gibi kurumlara website kurulumu, tasarım ve diğer teknik konularda danışmanlık vermiştir. Türkiye Maarif Vakfında podcast prodüksiyonu yönetmiştir. Harmony, OkulDışı gibi STK’lar için website ve kurumsal içerik tasarımı yapmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen İyilik Şampiyonası projesinde web site tasarımı ve marka kimliği süreçlerinde yer almıştır. Seleş halen Gebze Teknik Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümündeki eğitimine devam etmektedir. Enstitü Sosyalin Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Koordinatörlüğünde Grafik Tasarım Uzmanı olarak görev almaktadır.
Beyza Gözükızıl
Beyza Gözükızıl, lisans eğitimini Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesinde Marka ve Yönetim Bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir. Senfonico’da sosyal medya yönetiminde görev almış ve çeşitli firmaların sosyal medya hesaplarını yöneterek deneyim kazanmıştır. Farklı reklam ajanslarında marka etkinliklerinin organizasyon ekibinde yer almıştır. Genç Kızılay ile beraber beş sene içerisinde birden fazla Avrupa projesinin yazım ekibinde bulunup, aynı zamanda akran eğitmenliği de yapmıştır. Enstitü Sosyalde Etkinlik ve Organizasyon Uzmanı olarak görev yapmaktadır.
Kübra Nur Duman
Kübra Nur Duman, lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji ve Yeni Medya bölümlerinde tamamlamıştır. Harvard Business Review Türkiye’de birçok makalesi ve röportajı yayımlanmıştır. Uzun süre sivil toplumun içinde aktif olarak bulunmuş ve halen de özellikle iletişim, medya ve etkinlik organizasyon gibi konularda sivil toplumda aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Genç temsiliyeti ve akran öğrenimi odağında bir proje olan Akasis’in genel koordinatörlüğünü yapmış, burada dijital yayınlar ve etkinlikler organize etmiştir. Radyo, podcast ve videocast gibi yayınların moderatörlüğünü üstlenmiştir ve halen de bireysel bir podcast yayınını hazırlayıp sunmaya devam etmektedir. Enstitü Sosyalin Kurumsal İletişim ve Etkinlikler Koordinatörlüğünde Yeni Medya Uzmanı olarak çalışmaktadır.
Rana Canan Cömert
Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji ve İletişim Bölümleri çift anadal öğrencisidir. Erasmus Programı kapsamında Fransa’da Université Grenoble Alpes’de bulunmuştur. Internet ve mobil pazarlama alanında MMA sertifikasına sahiptir. TRT ve Uluslararası Maarif Vakfı gibi kurumlar başta olmak üzere ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır. Çeşitli kuruluşlarda kurumsal iletişim stajyeri olarak çalışmıştır. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Halen Enstitü Sosyalde Yeni Medya Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Muhamed Sarenkapic
Muhamed Sarenkapic, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencisidir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde sertifikalı video kurgu ve editörlük programı eğitimi almıştır. Ardından drone pilotluğu eğitimi almıştır ve halen bu alanda içerik üreticiliği yapmaktadır. Birçok ulusal firma ile pazarlama ve sosyal medya içerikleri sunma alanında iş birliği yapmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Vefa Havacılık Kulübü’nün insansız hava araçları projelerinde aktif olarak görev almakta ve sosyal medya yönetimini üstlenmektedir. Çeşitli vakıf, kurum ve kuruluşlar için içerik üreticiliği, video kurgu ve sosyal medya tasarımı yaparak deneyim kazanmıştır. Ulusal ve uluslararası kurumların sosyal sorumluluk projelerinde yer almış; halen sivil toplum alanında, özellikle medya ve etkinlik organizasyonu konularında çalışmalarına devam etmektedir. Ana dili olarak Türkçenin yanısıra Boşnakça ve Sırpça, ileri düzeyde İngilizce, orta düzeyde ise Arapça bilmektedir. Enstitü Sosyalde Video Kurgu Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Betül İbaçoğlu
Önlisans eğitimini Marmara Üniversitesi Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümünde tamamlayan Betül İbaçoğlu, lisans eğitimini İstanbul Medeniyet Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde tamamlamıştır. Enstitü Sosyal bünyesinde Video Kurgu Uzman Yardımcısı olarak görev almaktadır.
Leyla Erdal
Leyla Erdal lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde tamamlamıştır. Halen Yıldız Teknik Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Gönüllü ve profesyonel olarak eğitim kurumlarında psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü koordinatörlüğü yapmış olup 2019 yılı itibarıyla ulusal ve uluslararası projeler yazmış ve yürütmüştür. Enstitü Sosyalde Araştırma Destekleri ve Projeler Direktörlüğünde Proje Uzman Yardımcısı olarak görev almaktadır.
Duygu Sena Doğan
Lisans eğitimini Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümünde ikincilik derecesi ile tamamladı. Lisans eğitimi esnasında üniversitede öğrenci kulüplerinin yönetim kurulunda görev aldı. İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Bölümünde yüksek lisansına devam etmekte olup Enstitü Sosyalde İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Recep Ali Taşpınar
Lise öğrenimi sonrası Özel Teknik Birimler Meslek Yüksekokulunda elektrik ve elektronik alanında eğitim almıştır. Radyo ve televizyon teknisyenliği ve teknik servis yöneticiliği yapmıştır. Nun Eğitim ve Kültür Vakfında teknisyenlik, teknik kontrol uzmanlığı ve teknik şef olarak görev yapmıştır. Enstitü Sosyalde İdari ve Teknik İşler Sorumlusu olarak çalışmaktadır.
Zeynep Keskin
Zeynep Keskin lisans eğitimini İstanbul Medeniyet Üniversitesi Matematik Bölümünde tamamlamıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. 2023 yılında “Fuzzy Soft Küme Yöntemi Kullanılarak Tıbbi Karar Verme” başlıklı TÜBİTAK 2209-A Projesi kabul edilmiş olup çalışmalarına halen devam etmektedir.
Yiğit Çelik
Yiğit Çelik, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde tamamlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Göç Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencisidir, “İstanbul’daki Göçmen Evsizlerin Evsizlikle Başa Çıkma Stratejileri” konulu tezi üzerinde çalışmaktadır. “Eski Evsizlerin Evsizlikten Kurtulma Tecrübeleri: İstanbul Örneği” adlı TÜBİTAK 1001 projesinde görev almıştır. Enstitü Sosyalde Toplum Araştırmaları alanında Araştırmacı Asistanı olarak görev yapmaktadır.
Banu Zehir
Lisans eğitimine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde devam eden Banu Zehir, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. 2022 yılında bir araştırma şirketinde stajyer olarak çalışmıştır. Enstitü Sosyalde Toplum Araştırmaları alanında Araştırma Asistanı olarak görev almaktadır.
Merve Dede
Merve Dede 2024 yılında, Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden derece ile mezun olmuştur. Halen, Yıldız Teknik Üniversitesi Veri Bilimi ve Büyük Veri programında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Yapay zekâ alanında makaleler kaleme almış ve bu alanla ilgili proje yürütmektedir. Matematik alanında özel yetenekli öğrencilerle ilgilenmektedir. Araştırmalarında veri bilimi, yapay zekâ ve bu teknolojilerin eğitimle bütünleştirilmesine odaklanmaktadır.
Güler Bayrak
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olmuştur. 2002-2012 yılları arasında Esenler Ticaret Meslek Lisesinde, 2012-2019 yılları arası Şişli Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ve 2019-2020 yılları arasında Cağaloğlu Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde memur olarak görev yapmıştır. Ağustos 2023 itibarıyla Enstitü Sosyalde Yönetici Asistanı olarak görev yapmaktadır.
Yunus Emre Yıldırım
Yunus Emre Yıldırım, 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sosyal bilimler, Türk siyasi tarihi ve Orta Doğu hakkında akademik faaliyetlere katılıp, sosyal medya içerik üretimi, proje yazımı ve eğitim alanlarında görev almıştır. Enstitü Sosyalde Kütüphane Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Muhammet Emin Erdoğan
Ön lisans eğitimini Kırklareli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde tamamladı. Stajını Sultanbeyli Belediyesinde İnsan Kaynakları Biriminde yaptı. Enstitü Sosyalde Enstitü Sekreteri olarak görev yapmaktadır.
Cansu Kuru
Önlisans eğitimini İstanbul Okan Üniversitesi Adalet Bölümünde tamamlayan Cansu Kuru, halihazırda İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2. sınıf öğrencisidir. Üniversite eğitim hayatı boyunca birçok akademik personelin asistanlığını yürütmüş, dezavantajlı bölgelerde sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır. 2023-2024 yılları arasında Gaziantep’teki BMMYK projesinde yer alarak geçici koruma altındaki bireylerle çalışmalar gerçekleştirmiştir. Enstitü Sosyal bünyesinde Enstitü Sekreteri olarak görev almaktadır.
0216 422 00 22
[email protected]
Burhaniye Mah. Hacı Reşit Paşa Sok.
No:18 34676 Üsküdar / İstanbul