Eğitim Reformu ile Gençleri Modern Ekonomiye Hazırlıyorlar
Cambridge Eğitim Ortaklığı'nın Eğitim Reformu Asya Pasifik ve Amerika Başkanı olan Daniel Suen, Asya Pasifik bölgesindeki hükümetlere gençleri modern ekonomiye hazırlamanın önemli belirleyicilerini açıkladı. Eğitim kurumları ile işverenlerin gelişen ihtiyaçları arasındaki boşluğu, iş birlikçi müfredat geliştirme yoluyla köprülenebileceğine değinen Suen, geleneksel ezber eğitiminden uzaklaşmanın önemini vurguluyor. Erken yaşlardan itibaren eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi ve yaratıcılığı teşvik eden bütüncül ve aktif bir öğrenme çerçevesi ise eğitim sistemi ile işverenlerin ihtiyaçları arasındaki boşluğun kapanmasında kritik role sahip görünüyor.
Suen, ayrıca Asya Pasifik bölgesindeki çeşitli ülkelerde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek farklı ülkelerden örnekler veriyor. Singapur ve Malezya, eğitim sisteminde ve işe alımlarda uygulanan testlere olan vurguyu azaltarak yetkinliklere ve mesleki becerilere odaklanıyor. Hindistan'ın 2020 Ulusal Eğitim Politikası, çok disiplinli bir yaklaşıma geçişi yansıtırken, Endonezya, Eğitim Bakanlığı müfredatını daha bütüncül deneyimler için müfredat reformu gerçekleştiriyor.
Eğitim reformundaki teknolojinin rolünü, özellikle pandeminin dijital dönüşümü hızlandırmasının ardından hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Suen pandemiden sonra hükümetleri ve politika yapıcıları izleme, planlama ve desteklemede teknoloji kullanımının giderek arttığını vurguluyor. Suen, Cambridge Eğitim Ortaklığı’nın girişimleri arasında eğitim sistemlerinde dijital dönüşümü ilerletmek için kullanılan veri kullanımı gibi programların özellikle Güney Asya'da kullanıldığını ifade ediyor. Bu programlar, öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını anlayarak öğrenme yeteneklerini artırmak için pilot girişimler olarak uygulanıyor ve bu şekilde öğrencilerin mevcut eğitim sisteminin çıktıları ile iş verenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler geliştirmeleri sağlanıyor.