Okul Dışı Faktörler Eğitimciler İçin En Büyük Engel
Dünya çapında, anaokulundan üniversiteye kadar eğitim veren öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, öğrenci başarısının önündeki en büyük engelin sınıf dışı zorluklar olduğuna inanıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) de dahil olmak üzere 19 ülkeden bin eğitimcinin katıldığı bir ankette, öğretmenlerin yüzde 57’si evde yaşanan sorunlar ve yetersiz aile desteği gibi okul dışı faktörlerin öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini belirtti.
McGraw Hill Araştırma Şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, öğretmenlerin yaklaşık yüzde 50’si en büyük zorluk olarak öğrencilerin davranışsal ve zihinsel sağlık sorunlarını işaret etti. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 36’sı, öğrencilerin gerekli ön koşul becerilere sahip olmamalarından kaynaklanan zorluklara dikkat çekti. Yapay zeka ile ilgili olarak, tüm seviyelerdeki öğretmenlerin yüzde 65’i teknolojinin idari işlerde harcanan zamanı azaltmada yardımcı olduğunu, yüzde 63’ü ise öğrenme deneyimini her öğrenci için kolaylaştırdığını belirtti. Öğretmenlerin yüzde 41’i teknolojinin eğitim sonuçları üzerinde genellikle olumlu bir etkisi olduğunu ifade ederken, her beş öğretmenden yaklaşık biri yapay zekanın öğrenciler üzerindeki etkisinin olumsuz olduğunu dile getirdi.
Ankete katılan eğitimciler, öğrenci başarısını artırmak için politika yapıcıların öğretmen maaşlarında iyileştirmeler yapmasını önerdi. Öte yandan, yükseköğretim seviyesindeki eğitimciler ise daha fazla finansman sağlanmasını tavsiye etti. ABD’deki ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerinin yüzde 76’sı, dünya genelindeki öğretmenlerle benzer şekilde, en büyük zorluk olarak öğrencilerin davranışlarını yönetmek ve zihinsel sağlık ihtiyaçlarını gidermek olduğunu ifade etti. İlköğretim ve lise seviyesindeki öğretmenler, öğrencileri meşgul etmeyi karşılaştıkları ikinci en büyük engel olarak tanımlarken, yükseköğretimdeki eğitimcilerin yüzde 68’i ise en büyük zorluk olarak öğrencilerin ilgisini çekmeyi gösterdi.