Geçtiğimiz yüzyılda ön plana çıkan  iyi oluş ve psikolojik sağlamlık kavramları çocukların çok yönlü sağlıklı gelişimleri ve zorluklar karşısında iyilik hallerini koruyabilmeleri için önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı ve psikolojik sağlamlığı yüksek bireylerin gelişmesi birçok paydaşı içeren, etkileşimli bir süreci gerektirir.  Eğitim bu paydaşlar arasında özel ve kritik bir rol oynamaktadır. Öğrenim ortamında sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesine odaklanan çalışmalarda bulunan Enstitü Sosyal, çocuklarda iyi oluşun ve psikolojik sağlamlığın önemini vurgulamak ve bu alanda çalışmalar yapan uzmanları bir araya getirmek amacıyla “Çocuklarda İyi Oluş ve Psikolojik Sağlamlık” teması üzerine bir panel düzenleyecektir. 

25 Nisan 2024 günü 16.30'da Enstitü Sosyalde gerçekleşecek panelde alanında uzman akademisyenler Neslihan Karaman Güney, Mehmet Engin Deniz ve Emrah Cangi konuşmacı olarak yer alacaklardır.

Neden Çocuklarda İyi Oluş ve Psikolojik Sağlamlık?

Çocuklarda iyi oluş, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürdürme kapasitesini ifade etmektedir. Çocuklarda iyi oluş kavramı sosyal, duygusal ve bilişsel birçok beceri ile ilişkili görülmüştür.  Bu yönüyle çok boyutlu ve disiplinler arası olarak görülen çocukta iyi oluş kavramı, farklı disiplinlerle birlikte eğitim alanını da yakından ilgilendirmektedir. Psikolojik sağlamlık ise, zorluklar karşısında direnç gösterme, stresle ve olumsuz koşullarla başa çıkma yeteneğidir. Her iki kavram da, çocukların sağlıklı gelişimi, başarıları ve mutlulukları için elzem görülmektedir. 

Enstitümüz, bugünün çocuklarının çok yönlü iyi oluşlarının desteklenmesinin toplumun bugünü ve yarını için kıymetli bir yatırım olduğuna inanmaktadır. Çocukların iyilik hallerinin ve psikolojik sağlamlık ile karşılaştıkları zorluklar karşısında bu iyilik hallerinde koruyabilme becerilerinin geliştirilmesi, hem eğitim ve öğrenme ortamlarında önemli avantajları beraberinde getirecek hem de daha sağlıklı bir toplum için temel mahiyetinde olacaktır.

Bu panelin amacı, çocuklarda iyi oluş ve psikolojik sağlamlığın geliştirilmesi için gereken stratejileri, araştırmaları ve uygulamaları tartışmaktır. Katılımcılar, çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyecek bilgileri paylaşacak, bu alandaki yenilikçi yaklaşımları ve uygulamaları ele alacaklardır.

Programın Hedef Kitlesi

Çocuklarda iyi oluş ve psikolojik sağlamlık panelinin hedef kitlesi; multidisipliner bir bakış açısıyla psikologlar, psikolojik danışmanlar, eğitimciler, çocuk gelişimi uzmanları ve çocuk sağlığı ile ilgilenen diğer profesyoneller, akademisyenler ve politika yapıcılardır. 

Panelin Çerçevesi ve Temaları

  • Çocukluk Döneminde İyi Oluşun Temelleri ve Psikolojik Sağlamlık Geliştirme
  • İyi Oluş ve Psikolojik Sağlamlıkta Ailenin ve Eğitimcinin Rolü
  • Normal Gelişim Göstermeyen Çocuklarda İyi Oluş ve Psikolojik Sağlamlık 
  • Zor Zamanlarda Psikolojik Sağlamlık: Covid-19 Pandemisi ve 6 Şubat Depremi 
  • Türkiye’de Çocuk Hakları ve Politikalar



Panele katılmak için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.



İki Nokta

Kitap tanıtımı, biyografi, araştırma raporu, değerlendirme ve inceleme yayınları ile bölgesel veya küresel ölçeklerde güncel ya da yapısal sorunlar.

$(document).ready(function() { });