Uluslararası Çalışmalar Programı

Küresel ölçekte üniversiteler, düşünce kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumlarıyla akademik iş birliği geliştirmeyi amaçlayan “Uluslararası Çalışmalar Programı” kapsamında, Endonezya’daki Endonezya Uluslararası İslam Üniversitesi” ile uluslararası bir konferans düzenlenecektir.

“Decolonizing Social Sciences and Humanities: Islamic and Non-Western Perspectives” başlıklı uluslararası konferans, 29-30 Nisan 2025 tarihlerinde, UIII (Endonezya Uluslararası İslam Üniversitesi/ Universitas Islam Internasional Indonesia) ve Enstitü Sosyal iş birliği ile  Endonezya'nın Depok şehrinde düzenlenecektir.

Konferans, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerdeki Avrupa merkezci paradigmaların uzun süredir süregelen egemenliğine eleştirel bir yaklaşım getirmeyi amaçlamaktadır. Konferans, İslam dünyası ve diğer Batı dışı bağlamlardan gelen farklı entelektüel geleneklerle etkileşime girerek bu egemenliğe karşı çıkmayı hedeflemektedir. Batılı teoriler ve metodolojiler tarihsel olarak sosyal bilimler ve beşeri bilimlerin temellerini şekillendirmiş olsa da, pluralist bakış açılarına duyulan acil ihtiyaç önemli ölçüde artmıştır. Etkinlik, akademi içinde sıklıkla marjinalleşmiş olan zengin ve çeşitli bilgi sistemlerini vurgulamak ve entegre etmek için işbirlikçi bir platform olarak hizmet edecektir. Farklı kültürel ve entelektüel geleneklerden gelen bakış açılarını bir araya getirerek konferans, disiplinlerarası diyalog oluşturmaya, yenilikçi metodolojilerin gelişmesini teşvik etmeye ve sosyal bilimler ve beşeri bilimler araştırmalarında küresel gerçeklikleri daha doğru bir şekilde yansıtan dekolonyal yaklaşımlar için zemin hazırlamayı amaçlamaktadır. Enstitü Sosyal ve Endonezya Uluslararası İslam Üniversitesi olarak  tüm disiplinlerden akademisyenleri, araştırmacıları ve uygulayıcıları, özellikle İslam, Afrika, Asya ve Yerli perspektiflerden gelen bilgi sistemlerinin küresel sosyal bilimler ve beşeri bilimler çerçevelerini nasıl yeniden şekillendirebileceğini ve yeniden tanımlayabileceğini eleştirel bir şekilde incelemeye davet ediyoruz. Bu konferansa katkıda bulunan katılımcılar, hem teori hem de uygulamada bilginin dekolonizasyonunu ileriye taşıma konusunda önemli bir rol oynayacaklardır.

Konferansa katılmak isteyen katılımcıların özetlerini en geç 31 Ocak 2025 tarihinde bildirmesi gerekmektedir. Konferansa başvurmak için bildirilen özetlerin en az 300 kelime ve İngilizce olacak şekilde sunulmalıdır. Kabul edilen özetlerin duyurusu, en geç 14 Şubat 2025 tarihinde yapılacaktır. Özetleri kabul edilen katılımcılar, 4.000–5.000 kelime arasındaki tam metinlerini en geç 22 Nisan 2025 tarihinde bildirmelidir. Başvurular özgün ve yayımlanmamış olmalıdır. Ayrıca, başlık, yazar(lar)ın adı, kurum(lar)ı ve iletişim bilgileri eklenmelidir.

 

Not: Seçili konuşmacılar için ücretsiz konaklama imkanı sağlanacaktır ancak ulaşım giderleri katılımcılara aittir.

Başvuru için tıklayın 

 

 

İki Nokta

Kitap tanıtımı, biyografi, araştırma raporu, değerlendirme ve inceleme yayınları ile bölgesel veya küresel ölçeklerde güncel ya da yapısal sorunlar.