Söz Varlığı ve Dil Gelişimi Öğretmen Eğitimi Başlıyor
OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nedir?
Enstitü Sosyal eğitim alanında ele aldığı çalışma ve yürüttüğü araştırmalarda “öğrenme merkezli” bir yaklaşım ve bakış açısını önemsemektedir. Bu yaklaşım ve bakış açısı ile Türkiye’de ve dünyada çocukların yaş ve gelişimlerine uygun tam öğrenme hedefi Okul Gelişim Programının odağını oluşturmakta ve araştırma, eğitim ve izleme çalışmalarında okul iklimini dönüştürmek amaçlanmaktadır. Okul Gelişim Programı bu iklimin oluşturulması için tasarlanmış somut bir girişim ve etkisi ortaya düzenli aralıklarla konulacak bir müdahale programıdır. Programda okulu bütünlüklü değerlendirmek ve başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve yöneticiler için geliştirici bir program yapılandırarak ihtiyaca uygun çözümler geliştirmek hedeflenmektedir. Programının odağında adil ve verimli bir öğrenme ortamını ve felsefesini oluşturmak vardır. Bu çerçevede matematik gelişim alanı, söz varlığı ve dil gelişimi alanı, sosyal duygusal ve manevi gelişim alanı programın merkez öğrenme alanlarını oluşturmaktadır.
Neyi hedefler?
Okul Gelişim Programının temel hedefi okullarımızın öğrencilere üst düzey öğrenme becerilerini kazandırmaları ve onlara ilham oluşturacak eğitim tasarımlarını oluşturmaktır. Program kapsamında merak ve irade becerileri geliştirilerek öğrencilerin bilgi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi ve kalıcı öğrenmenin sağlanması hedeflenmektedir.
Hedef kitlesi kimlerdir?
Okul Gelişim Programının hedef kitlesi K12 düzeyindeki tüm okullar; bu okullarda eğitim gören tüm öğrenciler, eğitim veren öğretmenler ve okul yöneticileridir.
Söz Varlığı ve Dil Gelişimi Öğretmen Eğitimi Yöntemi ve Eğitim Mekânı
Bu eğitimde öğrencilerin düşüncelerini daha zengin ve etkili bir şekilde ifade edebilmeleri için söz varlıklarını genişletmeye yönelik Enstitü Sosyal tarafından hazırlanan program ve materyaller öğretmenlere sunulacaktır. Bu materyallerin nasıl kullanılacağına yönelik atölyeler düzenlenecektir. Müfredatla uyumlu olarak hazırlanan bu materyaller, ilkokul seviyesindeki çocukların öğrenim süreçlerini destekleyen ve Türkçe söz varlıklarını geliştirici bir program içermektedir.
Dört hafta sürecek olan bu eğitimde, mantık ve dil felsefesi ile temellendirilmiş dil bilgisi çalışmaları gerçekleştirilecek, söz varlığına ve ana dili farkındalığına dair uygulamalar yapılacaktır.
Bu eğitim, ilkokul kademesindeki öğretmenlere yöneliktir.
Eğitim İstanbul Üsküdar’da, Enstitü Sosyalde gerçekleştirilecektir.
Program boyunca öğretmenlerin etkin katılım göstereceği, etkileşimli uygulamalarda aktif rol alacakları ve yansıtıcı uygulamaları deneyimleyecekleri bir yaklaşım tercih edilecektir.
Programa Seçim
- Niyet mektubu (250 kelime): Başvuru sahibinden bu programa neden başvurduğunu ve amacının ne olduğunu belirten bir metin yazması istenir.
- Adayın yaşı, deneyimi ve görev yaptığı okul göz önünde bulundurularak eğitim sonunda optimum etkiyi oluşturabilecek öğretmenler tercih edilecektir.
Program Süreci ve Takvimi
Programa başvurular 15/01/2025 ile 30/01/2025 tarihleri arasında yapılır. Başvuru sonuçları 31/01/2025 günü ilan edilir. Eğitimler 5, 12, 19, 26 Şubat günleri 16.30 - 18.30 saatleri arasında olacak şekilde planlanmıştır.
Katılım Koşulları ve Sertifikasyon
- Programa öğretmen olarak görev yapan adaylar başvuru yapabileceklerdir.
- Adaylar oluşturulacak kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonunda programa kabul edileceklerdir.
- Sertifika alabilmek için eğitimin en az yüzde seksenine katılım gereklidir.
SÖZ VARLIĞI VE DİL GELİŞİMİ ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROGRAMI
Oturumlar |
Tarih |
|
5 Şubat Çarşamba 16.30 - 18.30 |
|
12 Şubat Çarşamba 16.30 - 18.30 |
|
19 Şubat Çarşamba 16.30 - 18.30 |
|
26 Şubat Çarşamba 16.30 - 18.30 |
Başvur