Kolaylaştırıcı Matematik Uygulamaları Öğretmen Eğitimi Başlıyor
OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nedir?
Enstitü Sosyal eğitim alanında ele aldığı çalışma ve yürüttüğü araştırmalarda “öğrenme merkezli” bir yaklaşım ve bakış açısını önemsemektedir. Bu yaklaşım ve bakış açısı ile Türkiye’de ve dünyada çocukların yaş ve gelişimlerine uygun tam öğrenme hedefi Okul Gelişim Programının odağını oluşturmakta ve araştırma, eğitim ve izleme çalışmalarında okul iklimini dönüştürmek amaçlanmaktadır. Okul Gelişim Programı bu iklimin oluşturulması için tasarlanmış somut bir girişim ve etkisi ortaya düzenli aralıklarla konulacak bir müdahale programıdır. Programda okulu bütünlüklü değerlendirmek ve başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve yöneticiler için geliştirici bir program yapılandırarak ihtiyaca uygun çözümler geliştirmek hedeflenmektedir. Programının odağında adil ve verimli bir öğrenme ortamını ve felsefesini oluşturmak vardır. Bu çerçevede matematik gelişim alanı, söz varlığı ve dil gelişimi alanı, sosyal duygusal ve manevi gelişim alanı programın merkez öğrenme alanlarını oluşturmaktadır.
Neyi hedefler?
Okul Gelişim Programının temel hedefi okullarımızın öğrencilere üst düzey öğrenme becerilerini kazandırmaları ve onlara ilham oluşturacak eğitim tasarımlarını oluşturmaktır. Program kapsamında merak ve irade becerileri geliştirilerek öğrencilerin bilgi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi ve kalıcı öğrenmenin sağlanması hedeflenmektedir.
Hedef kitlesi kimlerdir?
Okul Gelişim Programının hedef kitlesi K12 düzeyindeki tüm okullar; bu okullarda eğitim gören tüm öğrenciler, eğitim veren öğretmenler ve okul yöneticileridir.
Kolaylaştırıcı Matematik Uygulamaları Öğretmen Eğitimi Yöntemi ve Eğitim Mekânı
Bu eğitimde, öğretmenlere ilkokul temel matematik kavramlarının karşılıklarını doğru şekilde ifade edebilme, bu kavramların özelliklerini açıklayabilme ve bu kavramları somut temsil ve modeller yardımıyla ifade edebilme becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir. Bununla birlikte, matematik öğretim süreçlerinde öğrencilerde merak uyandıracak, öğrencilerin soyut düşünme becerilerini geliştirecek ve matematik dersine yönelik olumlu tutumu artıracak içerik geliştirme ve uygulama süreçleri üzerinde durulacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda eğitimler süresince, Enstitü Sosyal bünyesinde geliştirilen müfredatı destekleyici materyallerin sunulacağı atölyeler gerçekleştirilecektir.
Bunlara ek olarak, ilkokuldan mezun olan bir öğrencinin matematik dersi temelli olarak ulaşması beklenen "Matematik Standartları" detaylı bir şekilde ele alınacaktır. Güncel öğretim programı ve aynı zamanda önceki programdaki öğrenme alanları ile bağlantılı olarak, yine Enstitü Sosyal bünyesinde oluşturulan ilkokul matematik standartlarının içerikleri ve geliştirilme yöntemleri üzerine öğretmenler ile paylaşımlar gerçekleştirilecektir. Özellikle bu standartlar kullanılarak farklılaştırma yaklaşımlarına yönelik nasıl içerik oluşturulacağı üzerine çalışmalar gerçekleştirilecektir.
Dört hafta sürecek olan bu eğitimde, atölyeler, interaktif etkinlikler ve etkileyici materyallerle zenginleştirilerek katılımcılar için verimli ve ilgi çekici bir deneyim sunacaktır.
Bu eğitim, ilkokul kademesindeki öğretmenlere yöneliktir.
Eğitim İstanbul Üsküdar’da, Enstitü Sosyalde gerçekleştirilecektir.
Programın içeriğinde öğretmenlerin etkin katılım göstereceği, etkileşimli uygulamalarda aktif rol alacakları ve yansıtıcı uygulamaları deneyimleyecekleri bir yaklaşım tercih edilecektir.
Programa Seçim
- Niyet mektubu (250 kelime): Başvuru sahibinden bu programa neden başvurduğunu ve amacının ne olduğunu belirten bir metin yazması istenir.
- Adayın yaşı, deneyimi ve görev yaptığı okul göz önünde bulundurularak eğitim sonunda optimum etkiyi oluşturabilecek öğretmenler tercih edilecektir.
Program Süreci ve Takvimi
Programa başvurular 15/01/2025 ile 30/01/2025 tarihleri arasında yapılır. Başvuru sonuçları 31/01/2025 günü ilan edilir. Eğitimler 6, 13, 20, 27 Şubat günleri 16.30 - 18.30 saatleri arasında olacak şekilde planlanmıştır.
Katılım Koşulları ve Sertifikasyon
- Programa öğretmen olarak görev yapan adaylar başvuru yapabileceklerdir.
- Adaylar oluşturulacak kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonunda programa kabul edileceklerdir.
- Sertifika alabilmek için eğitimin en az yüzde seksenine katılım gereklidir.
-
KOLAYLAŞTIRICI MATEMATİK UYGULAMALARI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROGRAMI
Oturumlar
Tarih
- Oturum
6 Şubat Perşembe 16.30 - 18.30
- Oturum
13 Şubat Perşembe 16.30 - 18.30
- Oturum
20 Şubat Perşembe 16.30 - 18.30
- Oturum
27 Şubat Perşembe 16.30 - 18.30