Enstitüden Haberler

Enstitü Sosyal, K12 düzeyindeki okullarda görev yapan yönetici ve yönetici adaylarına yönelik Okul Yöneticisi Eğitimi gerçekleştirdi. 8 hafta süren eğitim serisinin eğitmen kadrosunda Erol Yücel, Yücel Atış, Enstitü araştırmacıları Turgay Öntaş, Sinan Ertemel, Fatmanur Kartav, Adnan Ertemel, Şule Alan ve Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan yer aldı. Okul Gelişim Programı kapsamında düzenlenen eğitim, okul yöneticilerinin ve yönetici adaylarının öğrenme merkezli yönetim anlayışını merkeze alan bir mesleki eğitim olarak tasarlandı. Eğitim kapsamında, öğrenme merkezli yönetim stratejileri, çatışma çözme ve arabuluculuk becerileri, yapay zekâ destekli eğitim tasarımı, stratejik yönetim yaklaşımları, insan kaynağı yönetimi, inovasyon ve girişimcilik gibi birçok önemli konu detaylı bir şekilde ele alındı.

“Eğitimde Müzakere ve Arabuluculuk” başlıklı ilk oturumda, İpek Coşkun Armağan çatışma yönetimi, müzakere teknikleri ve arabuluculuk becerileri konulu bir sunum yaptı. Sunumda çatışma durumlarında etkili iletişim becerileri geliştirmeye yönelik yaklaşımlar paylaşılırken, okul ikliminde müzakere kültürünün geliştirilmesine yönelik yöntemler üzerinde duruldu.

“Oyun Teorisi ve Stratejik Yönetim” başlıklı oturumda Sinan Ertemel, Oyun Teorisi’nin temel prensiplerini okul yönetimi bağlamında ele alarak stratejik karar alma süreçleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. “Yapay Zekâ ve Eğitim Tasarımı” oturumu ise Erol Yücel liderliğinde düzenlendi. Oturumda, yapay zekânın eğitim yönetimi ile entegre edilmesi ve “etkili komut/prompt yazma teknikleri” ele alındı. Katılımcılar, yapay zekâ araçlarını kullanarak eğitim süreçlerini iyileştirme ve modern eğitim tasarımında verimliliği artırma yöntemlerine dair bilgi aldılar.

“Okullarda Medya Yönetimi” oturumunda, dijital dönüşüm çağında kurumsal iletişimin önemine dikkat çeken Fatmanur Kartav, sosyal medya stratejileri, dijital güvenlik, kriz yönetimi ve dijital platformların kullanımında uyulması gereken yasal çerçeveler gibi konuları ele aldı. “Girişimcilik ve İnovasyon” oturumunda Adnan Ertemel, yöneticilere yenilikçi projeler geliştirme, yaratıcı çözümler sunma ve sürdürülebilir inovasyonu eğitim tasarımları ile entegre etme gibi konular üzerinde bir sunum gerçekleştirdi.  

“İnsan Kaynağı Yönetimi” eğitiminde insan kaynakları yönetiminin temel dinamiklerini ele alan Yücel Atış, çalışan motivasyonu ve liderlik stratejileri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Eğitimin “Okul Kültürü” başlıklı son oturumunda Şule Alan, güçlü ve sürdürülebilir bir okul kültürünün inşası konusunu ele aldı. 

 

İki Nokta

Kitap tanıtımı, biyografi, araştırma raporu, değerlendirme ve inceleme yayınları ile bölgesel veya küresel ölçeklerde güncel ya da yapısal sorunlar.