Enstitüden Haberler

Okul Gelişim Programı kapsamında tasarlanan Öğretmen Eğitimleri Ocak ayı itibarıyla Enstitü Sosyalde başladı. 

Okul Gelişim Programı, okullarımızı bütüncül bir yaklaşımla değerlendirerek başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenler, yöneticiler ve veliler için geliştirici bir program ile ihtiyaçlara uygun öneriler geliştirmeyi hedefliyor. Programın odağı adil, verimli bir öğrenme ortamı ve felsefesi oluşturmak. 

Öğrenme merkezli bir eğitim iklimi oluşturma amacıyla tasarlanan “Okul Gelişim Programı”nın öğretmen eğitimleri Ocak itibarıyla başladı. Dört ayrı modülden oluşan eğitimlerin ilk ikisi 9 Şubat'ta tamamlandı. İstanbul’da ilköğretim düzeyinde çeşitli okullarda görev yapan 35 sınıf öğretmeni, 4 hafta boyunca Enstitümüzde düzenlenen “Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi” ve “Kolaylaştırıcı Matematik Uygulamaları” atölyelerine katıldı. 

“Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi” modülünde öğretmenler ile felsefe ve psikoloji temelli interaktif atölyeler yürütüldü. Sosyal ve duygusal becerilerin öğrenme üzerindeki etkileri, hikayeler aracılığıyla çocuklar için felsefe metodu (P4C) çalışıldı. “Kolaylaştırıcı Matematik Uygulamaları” modülünde ise matematik derslerini daha ilgi çekici ve etkili hale getirme konusunda teknik ve yöntemler sunuldu. Katılımcılar, araştırmacılarımız tarafından geliştirilen materyaller ile yapılan grup çalışmaları, sunumlar, etkinlikler ile öğrenme merkezli eğitim stratejilerini sınıfta uygulamadan önce atölyede deneyimledi. Katılımcılarımıza öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanan el kitapları ve destekleyici materyaller dağıtıldı. Eğitimlerin ilk kısmının kapanış programında Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan’ın moderatörlüğü ile Okul Gelişim Programı “Ara Dönem Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti.

Enstitü Sosyal Okul Gelişim Programı kapsamında  düzenlenen öğretmen eğitimlerinin ikinci atölyeleri 16 Şubat’ta başladı. “Manevi Gelişim” ile “Söz Varlığı ve Dil Gelişimi” atölyelerinde öğrencilerin bilgiyle ilişkilerini güçlendirecek uygulamaların ve yaklaşımların öğretmenler tarafından benimsenmesi hedefleniyor. Birinci haftası tamamlanan Manevi Gelişim atölyesi; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş’ün müzik icrası, öğretmenlerin ritim çalışmaları ardından manevi eğitimde musiki üzerine tartışmalar ile tamamlandı. Söz Varlığı ve Dil Gelişimi Atölyesi’nde ise “Söz varlığı nedir, gerekliliği, çıktıları nelerdir?” soruları ele alınarak atölyenin içeriğindeki “Kitap Günlüğü” değerlendirilerek son buldu.



İki Nokta

Kitap tanıtımı, biyografi, araştırma raporu, değerlendirme ve inceleme yayınları ile bölgesel veya küresel ölçeklerde güncel ya da yapısal sorunlar.